Image
MİNA CABA | Sunday, April 3, 2022 | Sağlık

Bebeklerde Bahar Alerjisine Karşı Neler Yapılmalı?

Uzun ve karlı bir kışın ardından havalar yavaş yavaş ısınıyor. Cemrelerin düşmesiyle de tabiatın canlanmaya başlamasını gözlemliyoruz. Bu dönemde polenler başta olmak üzere birçok faktör çeşitli alerjilerin artmasına neden olabiliyor. Ebeveynler ise özellikle alerjik bünyeye sahip bebek ve çocuklarını bahar alerjisinden nasıl koruyacağını araştırıyor.

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte canlanan doğa enerjinizi arttırırken alerjenler de bu dönemde artış gösteriyor. İlkbahar'la birlikte ortaya çıkan çiçek tozları yani polenler bazı bünyelerde alerjilere neden oluyor. Bebek bakımında da bu dönemde oldukça hassas davranılması gerekmektedir. Özellikle çocuğunuzun alerjik bir bünyesi varsa bu dönemde bazı huzursuzluklar yaşayabilir. Rüzgarın da etkisiyle havaya karışan polenler bebek ve çocuklarda öksürük, burun akıntısı ya da burun tıkanması, nefes darlığı, hırıltı ve kaşıntı şeklinde kendini gösterebilmektedir.


Çocuklarda ilkbahar alerjisi belirtileri

Bahar alerjilerinde en büyük etken rüzgarla taşınan polenler olarak bilinmektedir. Alerjik bünyeye sahip çocuklar gibi büyüklerde de bu alerjiden kaynakları sorunlar görülebilir. Ebeveynler hem kendilerini hem de bebeklerini bahar alerjisinden korumak için çeşitli yollar denerler. Alerji tanısı konurken bazı belirtiler dikkate alınmalıdır. Çocuk ve bebeklerde en çok görülen ilkbahar alerjisi belirtileri şöyledir;


  • Hapşırık
  • Öksürük
  • Boğaz kaşıntısı
  • Nefes darlığı
  • Gözlerde kaşıntı, kızarıklık ve sulanma
  • Burun akıntısı



Mevsimsel alerjilerden korunma yolları

Mevsimsel değişikliklerden kaynaklı alerjiler kısa süreli olsa da bebeğinizin huzursuz günler geçirmesine neden olabilir. Bebek bakımı ve günlük hayatınızda dikkat edeceğiniz bazı noktaları gözden kaçırmamalısınız. Alerjilerle başa çıkmak için öncelikle bebeğinizin bulunduğu ortamı iyi havalandırmalısınız. Polenlerin havada en yoğun olduğu zaman dilimi sabah saatleridir. Bu nedenle Lal Baby ergonomik bebek kangurusunu kullanarak bebeğinizi öğlen saatlerine doğru gezintiye çıkarabilirsiniz. Bu saatlerde polenler daha az olacaktır.


Öte yandan dengeli ve yeterli beslenme de bu dönemde oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini destekleyen besinlerle bebeğinizin dış etkenlere karşı daha güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Bebeğiniz ve sizin için ihtiyaç duyduğunuz sağlıklı besinleri Lal Baby termal çantalarda yanınızda taşıyabilirsiniz. Alerjilerden korunmak için hijyen de önemlidir. Özellikle dışarıdan geldiğinizde ellerinizi yıkamadan bebeğinizle temas sağlamamalısınız.

En Son Blog Yazıları

Image

LalBaby.com

BİZE KATIL!
E-posta listemize kayıt olarak yeni koleksiyonlardan ve kampanyalardan haberdar olabilirsin.
visamaestromastercard