Image
MİNA CABA | Sunday, December 12, 2021 | Bebek

Bebeklerde Emzik Kullanımı Doğru Mu?

Annelerin bebek bakımında merak ettiği pek çok konudan biri de emzik ve biberon kullanımının nasıl olması gerektiği. Ebeveynler bebekleri için en doğru yöntemleri araştırırken zaman zaman farklı bilgilerle de karşılaşabiliyor. Bebeklerde emzik kullanımında da çok sık farklı görüşlere rastlanması mümkün. Peki uzmanlar ne diyor? Bebeklerde emzik kullanımı doğru mu? Emzik kullanımı ile ilgili tüm detayları sizler için araştırdık…

Bebeklerin büyüme ve gelişimlerinde farklı yöntemler kullanılabiliyor. Biberon ve emzik kullanımı ise bebeğe göre değişen bir alışkanlık olarak karşımıza çıkıyor. Bazı aileler özellikle emzik kullanımında oldukça katı olsa da zaman zaman kullanmak zorunda kalabiliyor. Çocukların ağız yapısına uygun emziklerin kullanılması zorunlu durumlar için tavsiye edilmektedir. Bebek bakımında öncelikle bebeğin emziğe alıştırılmaması gerektiği yaygın olan uzman görüşüdür. Bu unutulmadan eğer bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşıladığınız halde ağlama gibi sorunlarını çözemiyorsanız emzik kullanabilirsiniz.


Emzik kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

Emzik kullanımı zorunlu hallerde tavsiye edilse de birçok ebeveyn bebeklerine emzik kullanma alışkanlığı kazandırmış olabiliyor. Emzik kullanan bebeklerde bu durum uzun süreli bir bağımlılığa da dönüşebilmektedir. Farklı nedenlerle de olsa bebeğinize kullandığınız emziklerin ve biberon başlıklarının kalitesine dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin ağız yapısına uygun, nefes delikleri olan emziklerin kullanılması önemlidir. Emziklerdeki ağız destek bölümünün bebeğinizin ağzından büyük olmasına dikkat edilmeli. Yırtılan, çatlayan, kopan ve eskiyen emzikleri kullanmayın. Emziklerin kullanım süresinin en fazla 3-4 ay olduğu da unutulmamalıdır. Acil durumlar için Lal Baby bebek bakım çantasında yedek emzik bulundurmanız da işinizi kolaylaştıracaktır.


Emzik kullanımına ne zaman başlanmalı?

Bebeklerde emzik kullanımını bazı uzmanlar doğru bulmasa da çoğu bebek emzik kullanılarak büyütülüyor. Toplumda oldukça yaygın olan emzik kullanımı ilk bebeklik dönemlerinden itibaren başlıyor. Bebekler anne sütü almaya başladığı andan itibaren emzik kullanabilir. Doğal emme içgüdüsüne sahip olan bebekler emme hareketiyle mutlu olur ve bu durumdan zevk alır. Süt emmeyle başlayan emme, bebeğin güvende olduğu hissini pekiştirir. Birçok bebek emzik sayesinde sakinleşir ve uykuya daha kolay geçer. Emzik kullandırılmayan bebeklerin bir süre sonra parmak emme alışkanlığı kazandığı da görülmektedir. Emzik kullanımı aynı zamanda bebeklerin el hareketlerini destekler ve parmak gelişimini de katkı sunar. Emzik kullanımı ebeveyn tercihine göre değişebilmektedir.


Lal Baby bebek bakım çantasında bulunan emzik ve biberonlar için özel tasarlanan cepleri kullanabilirsiniz.

En Son Blog Yazıları

Image

LalBaby.com

BİZE KATIL!
E-posta listemize kayıt olarak yeni koleksiyonlardan ve kampanyalardan haberdar olabilirsin.
visamaestromastercard