Image
SEVİLAY AYDIN | Thursday, December 16, 2021 | Anne ve Bebek

Kışın Evde Kaliteli Vakit Geçirmek

Güneşli havaların kendini yavaş yavaş yağmura ve soğuğa bıraktığı bu günlerde artık eskisi gibi dışarıya çıkamaz olduk. Bol oksijenli parklarda, mesire alanlarında yapılan piknikler, yaz sıcağında gidilen plajlar veya kafelerde, oyun alanlarında yapılan akran buluşmaları... Hepsi çok uzak bir zaman diliminde kalmış ve bir daha geri gelmeyecek gibi. Ama merak etmeyin. Güneşli günler yeniden boy gösterecek ancak o zamana kadar çocuklarımız ve ebeveynler hem evde sıkılmasın hem de sosyalleşmeden geri kalmasın diye size çocuklarınızla kışın evde kalarak kaliteli vakit geçirmenizi sağlayacak ipuçlarını derledik. Şimdi bunlara beraber göz atalım.

  • Kaliteli zaman dediğimiz kavramı inceleyelim önce. Çocukla kaliteli zaman geçirmek demek onu anlayabildiğiniz ve onun iç dünyasına birlikte yolculuk edebildiğiniz zaman oluşturmak demektir özünde. Çocuğunuzla parka gitmek veya birlikte televizyon izlemek kaliteli zaman geçirmek değildir örneğin.
  • Çocuklar için onlarla geçirilen vaktin değil aldığı zevkin önemi vardır. İsterseniz bir gün sabahtan akşama kadar birlikte olun eğer çocuğunuzun iç dünyasına inememişseniz pek de bir önemi yoktur.
  • Tüm aile bireylerinin katılacağı etkinlikler bulmak hem ortamı daha eğlenceli bir hale getirecek hem de çocuğunuzun sosyal gelişiminde kesinti olmamasını sağlayacaktır.
  • Çocuklar genellikle yanlarında anne ve babalarını birlikte görmek isterler. İş veya başka durumlar bunun önünde engel olarak gözükse de günlük 15 dakika anne ve babayla birlikte oyun oynamak veya uyurken birlikte kitap okumak onlara iyi gelecektir.
  • Sadece çocuklarınızın alanına girmek değil onları da kendi alanınıza sokmak bir o kadar önemlidir. Evde olduğumuz bu süreçte onların ev işlerine katılmalarına yaşları ölçüsünde izin verin. Örneğin evdeki veya onun odasındaki eşyaların yerini değiştirirken birbirinizden fikir alıp ve birlikte yapmak veya aksam yemeğini birlikte hazırlayıp sofra kurmak bunlara örnek olabilir.
  • Çocuğunuzun hem görsel hafızasını geliştirmek hem zaman kavramını anlamasını kolaylaştırmak hem de birlikte güzel zaman geçirmek için eski fotoğraflardan yardım alabilirsiniz. Ebeveynlerinin eski fotoğraflarını görmek çocukların her zaman ilgisini çeker. Bunun yanı sıra kardeşinin veya ablasının, abisinin çocukluk fotoğrafını görmek çocuklarda kardeşlik duygusunu pekiştirir. Bir taşla iki kuş.
  • Her şeyi onlar için yaptığınızı unutmayın. Onların gelişimi ve psikolojisi için yapılan her davranış önem taşır. Buna dikkat ederek davranışlarınızı onların yanında sergileyin.
  • Birlikte kutu oyunları oynayıp hem rekabet duygusunu besleyebilir hem de iş birliği davranışını destekleyebilirsiniz. Yaşına uygun belirlenen kutu oyunları çocuklarınız analitik düşünme yetisini arttırır ve strateji öğretir.


       Yani önemli olan ne yaptığınız değil nasıl yaptığınız. Onları anlayın ve her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirin hepsi bu. Size iyi eğlenceler. 

En Son Blog Yazıları

Image

LalBaby.com

BİZE KATIL!
E-posta listemize kayıt olarak yeni koleksiyonlardan ve kampanyalardan haberdar olabilirsin.
visamaestromastercard